5 tips voor tuininrichting

Samenvatting Artikel

Heb je net een nieuwe tuin aangelegd of ben je van plan om dit binnenkort te doen? Dan wil je vast weten hoe je deze het beste kunt inrichten. In dit artikel geven we 5 tips voor je tuininrichting, zodat jouw tuin er straks prachtig uitziet!

Tip 1: Gebruik verschillende soorten planten en bloemen in je tuin

Er zijn verschillende soorten planten en bloemen die je in je tuin kunt gebruiken om het kleurrijker te maken. verschillende kleuren en texturen helpen om een ​​unieke sfeer te creëren die anders niet mogelijk is met één soort plant. Ook kunnen plantenbakken een leuke sfeer geven aan de tuin en zijn ze meer onderhoudsvrij. 

Als je niet zeker weet welke soorten planten goed bij elkaar passen, raadpleeg dan een professional voordat je ze koopt of plant. Dit voorkomt dat je kostbare tijd en moeite verspilt aan het uitzoeken hiervan.

Tip 2: Maak gebruik van contrasterende kleuren

Maak gebruik van contrasterende kleuren in je tuin. Kleuren spelen een belangrijke rol in het creëren van een aantrekkelijke tuin. Contrasterende kleuren zorgen ervoor dat bepaalde elementen in je tuin opvallen. Denk bijvoorbeeld aan het contrast tussen donkere en lichte kleuren, of warme en koude kleuren. Door gebruik te maken van contrasterende kleuren creëer je een spannende en unieke tuin die zeker indruk zal maken op je vrienden en familie.

Tip 3: Tuinmeubilair voor een sfeervolle uitstraling

Gebruik mooi tuinmeubilair om je tuin een sfeervolle uitstraling te geven. Kies bijvoorbeeld voor een tafel met stoelen in dezelfde stijl, of ga voor een loungeset waar je heerlijk relaxed in kunt wegzakken. Let wel op dat het tuinmeubilair goed bestand is tegen weer en wind. Zo voorkom je dat je tuinmeubilair snel gaat verkleuren of beschadigd raakt. Het is natuurlijk vervelend als je tuinmeubels aan het einde van het seizoen al versleten zijn.

Denk bijvoorbeeld aan teakhout, aluminium of rattan. Ook de kussens die je kiest voor je tuinmeubelen moeten bestand zijn tegen water en vuil. Kies bijvoorbeeld voor kunststof of acryl stoffen. Zo weet je zeker dat je lang plezier van je mooie tuinmeubelen zult hebben!

Tip 4: verdeel je tuin in verschillende ‘zones’

Een tuin is een plek waar je kan ontspannen, genieten van de natuur en bijvoorbeeld je hobby uitoefent. Het is belangrijk om de tuin in verschillende ‘zones’ te verdelen, zodat je optimaal kunt genieten van alle mogelijkheden die de tuin te bieden heeft. In de ene ‘zone’ kun je bijvoorbeeld een plek inrichten waar je lekker kunt ontspannen, terwijl in een andere ‘zone’ juist de nadruk legt op het uitoefenen van je hobby. Vergeet niet om ook aan de verlichting te denken. Een goede verlichting maakt het mogelijk om ook ’s avonds of in de wintermaanden van de tuin te genieten.

Tip 5: wees creatief met de materialen die je gebruikt voor je tuininrichting

Het is belangrijk om creatief te zijn wanneer je je tuin inricht. Wees daarom creatief met de materialen die je gebruikt. Hierbij zijn veel mogelijkheden als het gaat om het gebruik van materialen in de tuin. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten stenen, hout of plastic gebruiken voor je vloer of schuttingen(LINK). Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je de kleuren op elkaar aansluit en de materialen bij elkaar passen. Op deze manier kan je creatief zijn met de materialen die je gebruikt voor tuininrichting.

Nu je weet hoe je moet beginnen met inrichtingen van je tuin aan de hand van deze tips, is het tijd om aan de slag te gaan. Of je nu kiest voor een volle tuin met veel planten of niet, zorg jij dat het mooi wordt!

Recente blog artikelen