Zonnepanelen voor je huis

Samenvatting Artikel

Zonnepanelen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als een duurzame en kostenefficiënte manier om energie op te wekken. Deze panelen worden op het dak van je huis geplaatst en zetten zonlicht om naar stroom. Het installeren van zonnepanelen heeft veel voordelen voor je huishouden maar ook voor het milieu. Wil je meer te weten komen over zonnepanelen en wat de voordelen ervan zijn? Lees dan maar snel verder, wat in dit artikel vind je alle informatie.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Daarom is het erg belangrijk om er goed onderzoek naar te doen en erachter te komen welke zonnepaneel het beste bij jou past. Een paar voorbeelden van de meest populaire zonnepanelen zijn: de monokristallijne zonnepaneel, de polykristallijne zonnepaneel, en de dunne film zonnepaneel. De monokristallijne zonnepaneel is gemaakt van één kristal en heeft een zwarte kleur. Hij is erg geschikt voor kleine daken. De polykristallijne zonnepaneel is gemaakt van meerdere kristallen en heeft een blauwe kleur. Dit model wordt vaak gebruikt in zonnepaneelparken en is het meest kostenefficiënt. De dunne film zonnepaneel. Dit zijn dunne lagen lichtgevoelig materiaal en zijn meestal erg flexibel. Dit model doet het erg goed bij weinig licht en zijn gevoeliger voor schaduw. Weet je echt niet welke zonnepanelen nodig hebt? Geen zorgen er zijn genoeg specialisten die je graag willen helpen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Maar hoe weet je nou hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Dat hangt af van veel verschillende factoren. Namelijk, je energieverbruik, het vermogen van de panelen, de grootte van je dak en hoeveel zonlicht je huis ontvangt. Om te berekenen hoeveel zonnepanelen je ongeveer nodig hebt kan je de volgende stappen volgen. 1. Bepaal je gemiddelde dagelijkse energieverbruik in kWh (kilowattuur). 2. Bekijk het vermogen van de zonnepanelen die je overweegt te installeren. 3. Bereken hoeveel Wp-vermogen je nodig hebt door je dagelijkse energieverbruik te delen door de gemiddelde zonuren in jouw regio. Deel dit totale Wp-vermogen door het Wp-vermogen van de zonnepanelen die je wilt aanschaffen. Dit geeft het totale aantal panelen dat je nodig hebt.

Wat is de beste plek om zonnepanelen te plaatsen?

Hoe weet je nou op welke plek je zonnepanelen moet plaatsen? De beste plek om zonnepanelen te plaatsen is op een dak dat gericht is op het zuiden, met zo min mogelijk schaduw. Doordat de zonnepanelen op het zuiden liggen krijgen ze lekker veel zon en wekken ze gedurende de hele dag stroom op. Maar maak je maar geen zorgen, als je huis niet op het zuiden ligt is het nog steeds mogelijk om zonnepanelen te installeren. Wil je weten of jou huis op de goede plek staat? Doe dan de dakscan, en kom erachter.

Welke voordelen hebben zonnepanelen?

Er zijn veel voordelen aan het installeren van zonnepanelen op je dak. De belangrijkste: kostenbesparing, duurzaamheid, en waardevermeerdering. Door het aanschaffen van zonnepanelen zal je veel kosten besparen omdat je van niemand afhankelijk bent. Als de prijzen voor stroom omhoog gaan merk jij hier niets van, omdat je je eigen stroom opwekt. Doordat je zonnepanelen installeert help je mee aan het verschonen van de natuur. Dit komt omdat zonne-energie een schone en hernieuwbare energiebron is, die weinig broeikasgassen uitstoot. En als laatste schiet de waarde van je huis omhoog. Zonnepanelen zijn de laatste paar jaren steeds populairder geworden. Wat ervoor zorgt dat als je je huis wilt verkopen je er meer voor krijgt. 

Zoals je leest zijn er veel voordelen verbonden aan het installeren van zonnepanelen op je dak. Van kosten besparen tot aan het hoger worden van de waarde van je huis. Noem het maar op. Maar is het wel belangrijk dat je grondig onderzoek doet wat de beste keuze is voor je huis en huishouden. Als je er echt niet uitkomt raadpleeg dan een professionele installateur. Dus waar wacht je nog op! Verhoog ook de waarde van jouw huis, door het installeren van zonnepanelen. 

Recente blog artikelen