Zo bespaar je gas door elektrisch verwarmen

Samenvatting Artikel

Elektrische verwarming wordt steeds populairder. Met goede reden, want elektrisch verwarmen is een effectieve manier om geld te besparen op jouw gasrekening. Gas wordt steeds duurder, dus het besparen op gas is een topprioriteit voor veel huishoudens. Hoe zorg je ervoor dat jouw woning hier ook optimaal van kan genieten? Lees hieronder hoe je gas kan besparen door elektrisch te verwarmen!

Waarom elektrisch verwarmen

In 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Dit wil zeggen dat het huis en alles dat daarbij hoort evenveel energie moet opwekken als dat het verbruikt. Dit zal als gevolg hebben dat aardgas uit woningen verdwijnt. Zodra dit gebeurt, is het niet meer mogelijk om een huis te verwarmen met een centrale verwarming en een CV ketel.

2050 is nog ver weg, maar het is goed om voorbereid te zijn voor deze verandering. Dit kun je doen door bijvoorbeeld:

  • Het aanleggen van elektrische vloerverwarming, hiermee wordt de vloer verwarmd die de warmte in de betreffende ruimte kan verspreiden.
  • Het aanschaffen van een infrarood verwarming. Het voordeel van infrarood straling is dat deze direct op mensen of objecten gericht worden.
  • Het gebruiken van een slimme thermostaat zorgt ervoor dat er niet onnodig veel energie verbruikt wordt.

Voordelen van elektrische verwarming

Er zijn veel voordelen verbonden aan elektrische verwarming, waardoor het een uitstekende keuze is voor huiseigenaren. Elektrische verwarming is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook beter voor het milieu. De voordelen van elektrisch verwarmen zijn:

  1. Elektrische verwarming is in tegenstelling tot een traditioneel verwarmingssysteem niet afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals aardgas of olie. Hierdoor is het goedkoper en beter voor het milieu omdat deze grondstoffen bij verbranding CO2 uitstoten.
  2. Een elektrische verwarming werkt efficiënter dan een traditioneel verwarmingssysteem, door gerichter te verwarmen in plaats van de gehele ruimte kan er worden bespaard op de energiekosten.
  3. Een elektrische verwarming is sneller op temperatuur. Dit komt omdat deze een ingebouwde weerstand heeft die de vloeistof opwarmt en daardoor sneller in staat is om warmte af te geven. Een standaard centrale verwarming verkrijgt zijn warmte vanuit een CV ketel.
  4. Een elektrische verwarming neemt minder plaats in dan een centrale verwarming en een bijbehorende CV ketel.
  5. Een elektrische verwarming kan makkelijker worden geïnstalleerd dan andere systemen doordat deze niet aan andere apparaten gekoppeld hoeven te worden. Hierdoor kan je sneller van de voordelen genieten.

Er zijn veel redenen waarom je zou willen besparen op gas. Het is belangrijk om te weten dat elektrische verwarming de beste keuze is als het gaat om energieverbruik en besparing. Elektrische verwarming staat bekend om zijn lagere energierekening, hoger rendement en schonere brandstof. Als je besluit over te stappen op elektrische verwarming, verbruik je niet alleen minder gas, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst.

Recente blog artikelen