De 5 leukste trends als muurdecoratie

Samenvatting Artikel

Op zoek naar inspiratie om de kale muren in jouw huis te decoreren? Na een verbouwing, een verhuizing of het bedenken van een nieuwe inrichting van jouw huis kan het creëren van sfeer wel eens lastig zijn. Je wilt iets vernieuwends, maar hoe? Geen zorgen, laat je inspireren met deze 5 leuke trends voor jouw kale muren.

1. Wereldse invloeden

In veel kamers zie je een nieuwe trend opkomen, namelijk het inrichten van jouw kamer als ‘culturele’ hotspot. De meegenomen souvenirs krijgen een mooie plek aan de muur. Bovendien geldt dit ook voor de mooie foto’s die zijn gemaakt tot items met unieke kleuren en texturen. Een andere muurdecoratie die je regelmatig ziet is een houten wereldkaart. Met een houten wereldkaart kun je sfeer brengen in een kamer. Daarnaast kun je reisherinneringen en droombestemmingen koesteren.

2. Portretschilderijen

Portretschilderijen zeggen veel in een kamer. Het kan een bepaald gevoel bij mensen naar boven brengen. Bijvoorbeeld de warmte en liefde die in jouw gezin zit, maar ook diverse herinneringen met elkaar. Portretschilderijen hoeven niet alleen een portret te zijn van één persoon. Het kunnen namelijk ook portretten zijn van meerdere familieleden, kinderen of dieren. Kies er bij portretschilderijen voor om dit te laten schilderen door een professional. 

3. Groot wandobject

Schilderijen met grote lijsten zijn verleden tijd, tegenwoordig zie je veel grote wandobjecten aan je muur. Prints van botanische planten, exotische dieren, landschappen of nostalgische schilderijen worden in een nieuw jasje gestoken. Bijvoorbeeld door middel van een wandsysteem. Een wandsysteem is een nieuwe vorm van decoratie en heeft diverse kaarten die ervoor zorgen dat je één groot geheel krijgt. Hierdoor creëer je een groot wandobject aan jouw muur. Een andere optie voor een groot wandobject zijn posters gemaakt van katoen. Deze trend is in ieder geval niet meer weg te denken.

4. Zelfgemaakt schilderij 

Een handgeschilderd schilderij is ook een manier om jouw muur te decoreren. De laatste tijd zie je dat er steeds meer mensen kiezen om een schilderij te laten maken. Bijvoorbeeld van een zelfgemaakte foto of een afbeelding die je leuk vindt. Je kunt afbeeldingen of foto’s in een fotolijst hangen, maar met een handgeschilderd schilderij creëer je een hele andere sfeer. Dit komt door de combinatie van de kleuren die zijn gebruikt en de textuur op het doek. 

5. Een wandrek of wandplank

Een muurdecoratie dat zowel efficiënt als leuk is, is een wandrek of wandplank. Een wandrek of wandplank kun je gebruiken om jouw favoriete decoratie erop te plaatsen. Daarnaast kun je ze gebruiken als een ‘extra’ opbergplek. Oftewel, twee vliegen in één klap! Een wandrek of wandplank kan er ook voor zorgen dat jouw huis een minimalistische of strakke uitstraling krijgt. Natuurlijk ligt dat aan jouw smaak en stijl. Zo kun je op een wandplank of wandrek diverse kleine schilderijen of plantjes plaatsen.

Met deze 5 leuke trends heb jij weer genoeg inspiratie om jouw huis sfeervoller te maken. Creëer sfeer met wereldse invloeden, portretschilderijen, grote wandobjecten, zelfgemaakte schilderijen, een wandrek of wandplank. 

Recente blog artikelen